LOES HAM


 biografie  


Loes Ham, geboren te Rotterdam 1953, kreeg haar opleiding in styling bij de Bijenkorf. Na enige jaren als zelfstandige in Duitsland te hebben gewerkt voor enkele grote modemerken, gecombineerd met het werken in Nederland als lerares styling, is ze in 1990 een atelier begonnen. Hier worden enorme beelden en schilderingen ontworpen en gemaakt, geïnspireerd door kunst en cultuur.

Tevens worden er schilderspektakels gehouden met groepen uit het bedrijfsleven als onderdeel van een congres, workshop of teambuilding meeting. Naast deze activiteiten is Loes zich gaan bezighouden met het schilderen van Materiekunst. Met enkele penseelstreken is de abstracte basis een feit. Vandaaruit nemen contouren, lijnen, structuur en kleur het over.

Met stukken stof of papier, pigmenten en medium kiest Loes voor een compositie op doek in diverse lagen. Haar doeken krijgen een mysterieuze diepte door het spel tussen voor- en achtergrond. Loes schildert met hart en ziel en vindt het heerlijk dit op anderen over te brengen. Haar werk is altijd te zien bij Galerie Aelbrechts in Delfshaven, Rotterdam.

(English text / Engels text)